Článek
Postup
01.
Troubu rozpalte na 160 stupňů Celsia. Palici česneku z vrchu seřízněte a vrchní část vyhoďte. Česnek pak vložte do pekáčku, pokapejte olejem a dejte na 45 minut do trouby. Když je hotovo, nechte ho zchladnout a palcem z něj vymáčkněte upečené stroužky. Ty už jen vidličkou rozmělněte.
02.
Poté vepřové maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Brambory oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a nechte vařit asi 15 minut v osolené vodě.
03.
Přichystané maso opečte z obou stran v pánvi na zbytku oleje. Uvařené brambory slejte a rozšťouchejte s máslem, mlékem, pečeným česnekem a nasekanou petrželkou. Brambory dochuťte solí a pepřem a můžete večeři podávat.
Pokud vás už klasické šťouchané brambory nudí, zkuste k nim přidat hlávkové zelí.