Hlavní obsah
4,0
(8)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Máte doma vepřové a nevíte, co s ním? Inspirujte se receptem na zapečené vepřové plátky s kaší a hořčicí. Možná vám tento nápad přijde trochu náročnější. Ale nebojte se – večeře se bude i tak podávat do hodiny!

15 min.
Příprava
34 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky vepřového masa
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 800 g brambor
  • 1/4 bulvy celeru
  • 100 ml mléka
  • 70 g másla
  • 100 g sýru eidam
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, celer očistěte, oboje nakrájejte na větší kousky a vařte 20 minut v osolené vodě. Poté vodu slijte, přidejte sůl, mléko a máslo a ručním šlehačem připravte nadýchanou kaši.

02.

Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a obalte je ve směsi jogurtu, hořčice a oleje (lepší je tak učinit den předem). Plátky nechte na pánvi zprudka zatáhnout z obou stran (po dvou minutách) a rozložte je na dno pekáčku. Zakryjte je vyšlehanou kaší, posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a dejte zapéct při 200 stupních Celsia na 8–10 minut.

Koukněte na recept na nejlepší kaši, kterou jste kdy jedli.

Související témata:

Načítám