Článek
Postup
01.
Na lžíci sádla opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Tu pak vyjměte a ve výpeku opečte nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a na kousky nakrájené žampiony. Opečte, děrovačkou vyjměte.
02.
Ve výpeku opečte na kostky nakrájené a osolené maso. Zasypte kmínem, nechte ho provonět, pak paprikou, promíchejte, vraťte do hrnce ostatní suroviny a základ zalejte vývarem. Duste pod pokličkou asi hodinku. V případě potřeby občas dolejte vývar.
03.
Když je maso měkké, dolejte ještě vývar nebo vodu podle potřeby, přidejte prolisované stroužky česneku a guláš vařte asi ještě 10 minut. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Hotový guláš pak podávejte s chlebem nebo nadýchaným kynutým knedlíkem.
Tip: Chvíli před dohotovením přidejte do guláše lžíci nasekaného libečku.
Milujete houby ale každý rok je všechny sníte nebo rozdáte, protože nevíte jak je uchovat na zimu? Podívejte se na našich 5 tipů jak na to.