Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Grilování je jednou z nejoblíbenějších činností v létě, a není se čemu divit. Sejít se venku s přáteli a pochutnat si na kusu voňavého masa má prostě svoje kouzlo! Proto vám dnes přinášíme tip na vepřový bok v medové marinádě.

10 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg vepřového boku
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje
K podávání
  • 4 ks pečiva
  • 2 lžíce křenu
  • 2 lžíce hořčice
Článek

Postup

01.

Nebojte se tučnějšího vepřového boku – tuk mu dodá neuvěřitelnou šťavnatost, navíc není drahý! Bok dejte do misky, zalejte ho směsí oleje, medu, pálivé papriky a prolisovaným česnekem a důkladně marinádu vmasírujte. Pak bok osolte, opepřete a nechte aspoň 2 hodiny odpočinout v pokojové teplotě.

02.

Pak jej zabalte do alobalu a grilujte asi hodinu a půl. Na konci grilování bok klidně vyndejte z alobalu a pečte volně – udělá se krásná kůrka (jen se nelekejte černé vrstvy spečeného medu). Podávejte s pečivem, horčicí a křenem.

Rádi nakládáte maso? Pak určitě vyzkoušejte i hovězí v sójovo-medové marinádě.

Související témata:

Načítám