Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte marinádu. Stroužky česneku oloupejte a chilli papričky zbavte stopek. Pak vše rozmixujte spolu s protlakem na hladkou pastu. Podle chuti ji osolte a opepřete.
02.
Kůži na vepřovém boku nakrojte do tvaru mřížky. Pak ho osolte, opepřete a kromě kůže potřete všude marinádou. Maso dejte do pekáčku kůží navrch.
03.
Zbylou marinádu nařeďte dvěmi až třemi lžícemi vody a vmíchejte med. Směs přilejte do pekáčku. Přiklopte a maso pečte dvě a půl hodiny v troubě předehřáté na 160 °C.
04.
Mezitím očistěte ananas a nakrájejte ho na kostičky. Po dvou a půl hodinách ho přidejte k masu a pak už ho dopékejte odkryté, asi půl hodiny.
Doručujeme také recept našich babiček: rychlé a levné vepřové na kmíně. Nebo vepřové plátky na hořčici.