Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na větší kostky a smíchejte je s prolisovaným česnekem a vším kořením kromě zázvoru. Nechte hodinku odležet. Před pečením přidejte do masové směsi hořčici, protlak, zázvor a najemno nasekanou cibuli.
VÝPEČKY MILUJÍ NEJEN MASOJEDI, ALE I VEGETARIÁNI
02.
Troubu vyhřejte na 180 stupňů a maso dejte zatím bez podlití zapéct. Po chvíli zalijte světlým pivem, přikryjte poklicí a pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Asi deset minut před koncem pečení přidejte brusinky a dopečte. Pokrm zpravidla není třeba zahušťovat. Chcete-li mít více šťávy, nastavte výpek lžící hladké mouky rozmíchané v troše studené vody. Krátce provařte.
Tip: Výpečky podávejte s bramborovým knedlíkem.
Lákají vás nezvykle okořeněné výpečky?