Hlavní obsah
3,0
(1)
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Při zabijačce se z prasete vždy použilo v podstatě všechno – a uši nebyly výjimka. Dnes už je většina těchto receptů u nás dávno zapomenutých, třeba ve Španělsku jsou ale vepřové uši stále vyhledávanou lahůdkou. Pokud na ně u řezníka narazíte, zkuste si je udělat například na česneku a slanině.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 2 ks vepřových uší
  • 100 ml vepřového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup:

01.

V pánvi na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a slaninu pokrájenou na kostičky. Přidejte na nudličky nakrájené vařené vepřové uši, orestujte dozlatova a podlijte vývarem. Osolte, opepřete a duste 10 minut. Podávejte s pečivem.

Tip: Pokud máte rádi ostré, můžete přidat i špetku chilli.

Dáváte si někdy vepřové uši, nebo jste je nikdy nejedli a ani vás to neláká?

Načítám