Článek
Postup
01.
Květák rozdělte na růžičky a 10 minut ho vařte v osolené vodě, poté jej slijte. Brambory oloupejte, nakrájejte na půlcentimetrové plátky a asi 10 minut je také vařte v osolené vodě.
02.
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s cibulí nakrájenou nahrubo ji na oleji opečte. Přidejte uvařený květák, vejce, promíchejte a směsí pokryjte dno připraveného pekáčku.
03.
Kotlety naklepejte, osolte, opepřete, okmínujte a na pánvi je zprudka nechte z obou stran zatáhnout (po dvou minutách).
04.
Takto připravené kotlety rozprostřete na vrstvu květáku a pokryjte je plátky předvařených brambor. Pekáček zalijte smetanou, zasypte parmezánem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia na 15 minut.
Pokud nejste fandou masa, zkuste květák zapečený se zeleninou.