Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Foto: zoryanchik, Shutterstock.com

Vepřový plátek je snadná a rychlá chuťovka, která se hodí k obědu i k večeři.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 12 ks žampionů
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 500 g vepřového masa
Článek

Postup

01.

V oleji rozmíchejte papriku, citronovou (nebo limetkovou) šťávu a sůl. Touto směsí vepřové plátky potřete a dejte stranou.

02.

Žampiony oloupejte, zbavte je nožiček, osolte, opepřete a okmínujte. Takto je zabalte do alobalu a dejte na rošt.

03.

Mezitím grilujte plátky vepřového masa do zlatohněda. Hotové maso se žampiony podávejte s pečivem a libovolnou zeleninou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 946,06 kJ
Bílkoviny19,13 g
Tuky42,27 g
Sacharidy1,8 g
Sůl3,03 g
SAFA16,63 g
Vláknina1,1 g
Cukry1,15 g
Související témata:

Načítám