Hlavní obsah
3,9
(41)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nejlepší maso je od kosti – to vám potvrdí každý znalec. Porozhlédněte se proto v řeznictví a kupte pár vepřových ocásků, za dobrou cenu získáte opravdovou lahodný kousek pečeně. Připravte je podle tradičního českého receptu – s česnekem, kmínem a černým pivem.

10 min.
Příprava
2 hod., 50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Maso
  • 2 ks vepřových ocásků
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 500 ml tmavého piva
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Příloha
  • 4 krajíce chleba
  • 6 ks kyselých okurek
Článek

Postup

01.

Maso omyjte a osušte. Oloupejte česnek, prolisujte ho a vetřete do masa. Poté ocásky řádně osolte a opepřete.

02.

Vložte do pekáče. Posypte kmínem, tymiánem a podlijte většinou černého piva. Pekáč přiklopte a pomalu pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů asi dvě a půl hodiny.

03.

Z pekáče odstraňte pokličku a zvyšte teplotu na 160 stupňů. Za častého podlévání vypečenou šťávou pečte ještě asi dvacet minut, až maso chytne barvu. Podle velikosti pekáče a množství výpeku případně podlijte zbytkem piva.

04.

Podávejte „na obíračku“, s kouskem dobrého chleba a nakládanými okurkami.

Zajímají vás další recepty z ocásků? Zkuste báječné vepřové ocásky na medu nebo ty pečené v hořčičné krustě.

Související témata:

Načítám