Článek
Postup
01.
Maso omyjte a osušte. Oloupejte česnek, prolisujte ho a vetřete do masa. Poté ocásky řádně osolte a opepřete.
02.
Vložte do pekáče. Posypte kmínem, tymiánem a podlijte většinou černého piva. Pekáč přiklopte a pomalu pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů asi dvě a půl hodiny.
03.
Z pekáče odstraňte pokličku a zvyšte teplotu na 160 stupňů. Za častého podlévání vypečenou šťávou pečte ještě asi dvacet minut, až maso chytne barvu. Podle velikosti pekáče a množství výpeku případně podlijte zbytkem piva.
04.
Podávejte „na obíračku“, s kouskem dobrého chleba a nakládanými okurkami.
Zajímají vás další recepty z ocásků? Zkuste báječné vepřové ocásky na medu nebo ty pečené v hořčičné krustě.