Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete jídla z parního hrnce? Pak si zamilujete vepřové na česneku s bramborem a zeleninou.

15 min.
Příprava
38 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g vepřového masa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička majoránky
  • 200 g brambor
  • 1 ks paprik
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Do spodní nádoby parního hrnce dejte vepřové plátky masa, které jste okořenili solí, pepřem a majoránkou a potřeli prolisovaným česnekem. Celkem by se měly plátky vařit 38 minut.

02.

Po 18 minutách přidejte do horních vrstev oloupané brambory, nakrájené na měsíčky, pokrájenou papriku a celer. Nechte dalších 20 minut pařit a podávejte.

Vepřové na česneku jde udělat také s bramborových knedlíkem a špenátem.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie4 966 kJ
Bílkoviny50,54 g
Tuky85,48 g
Sacharidy50,6 g
Sůl9,81 g
SAFA38,16 g
Vláknina9,85 g
Cukry11,45 g
Související témata:

Načítám