Hlavní obsah
3,0
(321)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Kombinace vepřového masa a kysaného zelí má v české kuchyni tradici a stále se těší velké oblibě. Tenhle recept se od většiny ostatních ale liší tím, že vám při přípravě zabere doslova jen pár minut, což ocení každý milovník dobrého jídla.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 2 lžíce sádla
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 700 g kysaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Vepřové kotlety (nebo krkovici, pokud máte rádi prorostlejší maso) nakrájené na plátky naklepejte paličkou na maso a z obou stran osolte a opepřete. V kastrolu rozpusťte sádlo a maso na něm opečte dozlatova. Maso vyjměte a odložte.

02.

Ve výpeku osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Mezitím slijte zelí a lehce je pokrájejte. Když začne cibule zlátnout, přidejte drcený kmín a sladkou papriku a nechte koření rozvonět. Pak ihned podlijte trochou vody z kysaného zelí, aby se paprika nepřipálila, a promíchejte s kysaným zelím.

03.

V kastrolu provrstvěte opečené maso se zelím (navrchu by měla být vrstva zelí), a pečte asi 30 minut, aby do sebe maso šťávu a chuť zelí natáhlo. Podávejte s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.

Který recept na vepřové maso s kysaným zelím vede u vás doma?

Načítám