Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Vepřové kotlety (nebo krkovici, pokud máte rádi prorostlejší maso) nakrájené na plátky naklepejte paličkou na maso a z obou stran osolte a opepřete. V kastrolu rozpusťte sádlo a maso na něm opečte dozlatova. Maso vyjměte a odložte.
02.
Ve výpeku osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Mezitím slijte zelí a lehce je pokrájejte. Když začne cibule zlátnout, přidejte drcený kmín a sladkou papriku a nechte koření rozvonět. Pak ihned podlijte trochou vody z kysaného zelí, aby se paprika nepřipálila, a promíchejte s kysaným zelím.
03.
V kastrolu provrstvěte opečené maso se zelím (navrchu by měla být vrstva zelí), a pečte asi 30 minut, aby do sebe maso šťávu a chuť zelí natáhlo. Podávejte s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.
Který recept na vepřové maso s kysaným zelím vede u vás doma?