Článek
Postup
01.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Na tento pokrm můžete použít kotletu s kostí i bez. Pokud neholdujete vepřovému masu, vyzkoušejte kuřecí stehenní řízky.
02.
Brambory nakrájejte na půl centimetrové plátky. Dno pekáčku vymažte máslem. Polovinu brambor vyskládejte do pekáčku. Smetanu promíchejte s tymiánem a prolisovaným stroužkem česneku. Třetinu směsi nalejte na brambory.
03.
Přidejte vrstvu masa, přelejte smetanou a pak druhou polovinu brambor. Na ni nalejte zbylou smetanu. Navrch můžete přidat nastrouhaný sýr podle chuti, ale není to nutné.
04.
Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů, pečte 50 minut až hodinu. Hotový pokrm podávejte se zeleninovým salátem.
Máte rádi vepřové? Zkuste dušené vepřové plátky s hráškem a celerovou bramborovou kaší nebo pikantní kotlety se zeleninou.