Článek
Postup
01.
Kotlety naklepejte z obou stran paličkou a tukové krytí (proužek tuku na povrchu) lehce nařízněte, aby se maso při opékání nekroutilo. Z obou stran osolte a opepřete.
02.
V kastrolu rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran osmahněte dozlatova. Pak maso vyjměte a ve výpeku zpěňte sladkou papriku s moukou - míchejte, aby se paprika nepřipálila, rychle hořkne.
03.
Po chvilce podlijte vývarem a prošlehejte metličkou, aby se neudělaly hrudky. Když je omáčka hladká, kotlety do ní vraťte a asi 20 minut poduste.
04.
Nakonec omáčku zjemněte smetanou. Podávejte třeba s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem a porce můžete ozdobit pažitkou.
Máte rádi kotlety? Ochutnejte kotlety plněné brusinkami nebo vyzkoušejte tři fantastické recepty na rychlé kotlety pokaždé jinak.