Hlavní obsah
3,6
(26)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Oblíbeným rychlým jídlem jsou různé plátky masa udělané jen na pánvi. Přidejte ke kotletám (nebo jinému vepřovému masu) trochu jalovce, snítky rozmarýnu a pár kuliček černého pepře. Během chvíle můžete servírovat!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 20 kuliček jalovce
  • 20 kuliček celého černého pepře
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Kotlety z obou stran lehce naklepejte. Jalovec a pepř plochou stranou nože mírně nadrťte a nechte asi 30 vteřin rozvonět v rozehřátém oleji. Přidejte polovinu nasekaného rozmarýnu a nechte také chviličku zavonět v pánvi. Kotlety z obou stran osolte a v horkém voňavém oleji i s kořením z obou stran opečte dohněda, trvá to celkem asi 7 minut.

02.

Podávejte nejlépe se šťouchanými bramborami posypanými zbylým rozmarýnem.

Jaké koření máte k vepřovému masu rádi vy?

Načítám