Článek
Postup
01.
Kotlety lehce naklepejte paličkou na maso a z obou stran je osolte a opepřete.
02.
Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran zprudka orestujte dohněda. Pak je dejte stranou.
03.
V hrnku smíchejte vývar (v nejhorším použijte obyčejnou vodu) s dijonskou hořčicí.
04.
Do pánve podle potřeby přidejte trochu oleje a vsypte na měsíčky nakrájená jablka a cibuli. Asi 4 minuty restujte, dokud nezačnou měknout, pak přidejte nasekané bylinky.
05.
Nechte lehce zpěnit a podlejte vývarem s hořčicí.
06.
Vložte zpět maso, zanořte je do jablečno-cibulové směsi a ještě asi 5 minut bez poklice poduste – kotlety tak akorát dojdou a omáčka se zredukuje na polovinu. Podávejte s bramborami.
Co říkáte na kombinaci vepřového masa a jablek? Máte ji rádi?