Článek
Postup
01.
Plátky vepřového masa - hodí se kotlety s kostí i bez nebo třeba krkovice - naklepejte a z obou stran osolte a opepřete.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. V pánvi nebo rovnou v pekáčku rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte.Které druhy masa vybírat, když držíte dietu?
03.
Mezitím cibuli nakrájejte na půlkolečka. Maso vyndejte a cibuli ve výpeku lehce osmahněte.
04.
Maso vraťte do pekáčku, cibuli naskládejte i lehce přes něj a zalijte smetanou. Někdo má k masu rád i takto udělané brambory. Pak je tedy na plátky nakrájené povařte ve slané vodě asi 10 minut - skoro doměkka, přidejte je k masu. Pak teprve obojí zalijte smetanou, případně i trochou vývaru, ale není to nutné.
05.
Vložte do trouby asi 20 minut pečte. Na závěr posypte nastrouhaným sýrem (nebo poklaďte natrhanými plátky) a nechte ho v troubě ještě lehce zezlátnout.
Maso na smetaně není nic nového - milují to všichni. Třeba tohle vepřové se zeleninou na cideru a smetaně nebo panenku s krémovou žampionovou omáčkou.