Hlavní obsah
3,1
(175)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Máte doma kousek vepřového a nic moc dalšího? I tak můžete vykouzlit perfektní oběd nebo večeři. Stačí vám k tomu trocha cibule, kousek sýra a pokud máte, tak i trochu smetany. Maso bude dokonale měkké!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vepřové kotlety
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks cibule
  • 2 hrsti sýra
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Plátky vepřového masa - hodí se kotlety s kostí i bez nebo třeba krkovice - naklepejte a z obou stran osolte a opepřete.

02.

Troubu zapněte na 200 °C. V pánvi nebo rovnou v pekáčku rozehřejte trochu oleje a maso na něm z obou stran opečte.Které druhy masa vybírat, když držíte dietu?

03.

Mezitím cibuli nakrájejte na půlkolečka. Maso vyndejte a cibuli ve výpeku lehce osmahněte. 

04.

Maso vraťte do pekáčku, cibuli naskládejte i lehce přes něj a zalijte smetanou. Někdo má k masu rád i takto udělané brambory. Pak je tedy na plátky nakrájené povařte ve slané vodě asi 10 minut - skoro doměkka, přidejte je k masu. Pak teprve obojí zalijte smetanou, případně i trochou vývaru, ale není to nutné.

05.

Vložte do trouby asi 20 minut pečte. Na závěr posypte nastrouhaným sýrem (nebo poklaďte natrhanými plátky) a nechte ho v troubě ještě lehce zezlátnout.

Maso na smetaně není nic nového - milují to všichni. Třeba tohle vepřové se zeleninou na cideru a smetaně nebo panenku s krémovou žampionovou omáčkou.

Načítám