Článek
Postup
01.
Vezměte si vepřová žebra a sundejte z nich spodní blánu. Utřete česnek a důkladně ho vmasírujte do žeber z obou stran. Následně osolte, opepřete a okeřeňte mletou paprikou také z obou stran.
02.
Žebra zabalte do pečicího papíru a poté ještě do alobalu.
03.
Rozpalte si pouze polovinu grilu a na druhé, nerozpálené části pečte žebra asi 2 hodiny při teplotě 150–170 °C.
04.
Mezitím si připravte marinádu na žebra. Na ni potřebujete větší plechový hrnek (nebo kastrol, který může na gril), kde smícháte veškeré suroviny. A na grilu nechte asi 10 minut lehce zredukovat.
05.
Po dvou hodinách žebra vyndejte z pečicího papíru, alobalu a přendejte na gril, na rozpálenou část, kde je pečte přibližně 10 minut. Během toho je otáčejte a neustále potírejte marinádou.
06.
Nyní si připravte fazole. Pánev, takovou, kterou můžete použít na gril, rozpalte a přidejte na ni slaninu nakrájenou na kostičky.
07.
Potom přidejte červenou cibuli nakrájenou nadrobno a pěkně orestujte. Až poté přidejte bílé fazole. Osolte, opepřete, přidejte hořčici, kečup a višňový džem.
08.
Nakonec přidejte dvě polévkové lžíce třtinového cukru a 0,5 dcl bourbonu. Na grilu pak dělejte přibližně 30 minut, během toho neustále fazole promíchávejte.
Chcete vidět, jak se tahle dobrota chystá v přímém přenosu? Koukněte se na pořad BBQ Saloon Televize Seznam.