Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte koření. Vezměte hmoždíř, hoďte do něj pepř, koriandr a kmín a nadrťte. Poté přidejte sladkou papriku a sůl a směs důkladně promíchejte. Česnek oloupejte a utřete.
02.
Vepřová žebra upravte – důležité je zbavit je blány, která je ze spodní strany. Poté si připravte pečicí papír a žebra na něj položte. Ze všech stran do nich vmasírujte utřený česnek, pak maso posypte kořenicí směsí a také pořádně vmasírujte.
KŘUPAVÁ ŽEBÍRKA JSOU VDĚČNÁ POCHOUTKA
03.
Okořeněná žebra zabalte do pečicího papíru, následně do alobalu, položte na plech a dejte do trouby. Pečte při 130 °C dvě a půl hodiny.
04.
Mezitím udělejte marinádu. Kečup, výpek ze žeber (vytéká z alobalu na plech, tak ho lžící opatrně odeberte), med, sůl, worcesterskou omáčku a drcený pepř promíchejte v misce. Až uběhne určený čas, žebra z trouby vyndejte, vybalte z alobalu a pečicího papíru a potřete z obou stran marinádou. Poté je už vybalená pečte na plechu při 240 °C dalších 20 minut.
05.
A zatímco se žebra pečou, připravte si k nim osvěžující zelný salát coleslaw podle našeho receptu.
Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje žebra krok za krokem a kolik koření používá? Podívejte se na zábavné video na Stream.cz v článku Úžasná žebírka s medovou omáčkou se salátem coleslaw.
Zdá se vám recept snadný a pustíte se do něj?