Hlavní obsah
3,4
(56)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte vepřová žebra na medu se salátem coleslaw.

15 min.
Příprava
2 hod., 50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Maso
  • 1 kg vepřových žeber
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce čerstvého koriandru
  • 1 lžička celého černého pepře
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce soli
Medová omáčka
  • 5 lžic kečupu
  • 2 lžíce medu
  • 1 dl výpeku z žeber
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte koření. Vezměte hmoždíř, hoďte do něj pepř, koriandr a kmín a nadrťte. Poté přidejte sladkou papriku a sůl a směs důkladně promíchejte. Česnek oloupejte a utřete.

02.

Vepřová žebra upravte – důležité je zbavit je blány, která je ze spodní strany. Poté si připravte pečicí papír a žebra na něj položte. Ze všech stran do nich vmasírujte utřený česnek, pak maso posypte kořenicí směsí a také pořádně vmasírujte.

03.

Okořeněná žebra zabalte do pečicího papíru, následně do alobalu, položte na plech a dejte do trouby. Pečte při 130 °C dvě a půl hodiny.

04.

Mezitím udělejte marinádu. Kečup, výpek ze žeber (vytéká z alobalu na plech, tak ho lžící opatrně odeberte), med, sůl, worcesterskou omáčku a drcený pepř promíchejte v misce. Až uběhne určený čas, žebra z trouby vyndejte, vybalte z alobalu a pečicího papíru a potřete z obou stran marinádou. Poté je už vybalená pečte na plechu při 240 °C dalších 20 minut.

05.

A zatímco se žebra pečou, připravte si k nim osvěžující zelný salát coleslaw podle našeho receptu.

Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje žebra krok za krokem a kolik koření používá? Podívejte se na zábavné video na Stream.cz v článku Úžasná žebírka s medovou omáčkou se salátem coleslaw.

Zdá se vám recept snadný a pustíte se do něj?

Načítám