Článek
Postup
01.
Maso seřízněte tak, aby vznikl větší plát ve tvaru obdélníku. Trochu ho naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete. Maso poklaďte vrstvou bylinek.
02.
Na lžíci oleje opečte na proužky nakrájené papriky s prolisovanými stroužky česneku. Vychladlou směs rozložte na vrstvu bylinek. Maso zatočte a pevně svažte provázkem. Poprašte hladkou moukou, vložte do pekáčku se zbylým olejem a opečte ze všech stran.
03.
Pak roládu podlejte vývarem a vložte do trouby. Pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem. Hotovou roládu podávejte nejlépe s bramborovou kaší.
Tip
K masu můžete přidat půlhodinku před pečením ještě 500 g míchané kořenové zeleniny.