Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Masové rolády chutnají fantasticky a při servírování vypadají dokonale. Vyzkoušejte  vepřovou s paprikami!

30 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 kg vepřové plece
  • 50 g červených kapií
  • 4 lžíce čerstvých bylinek
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dl hovězího vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Maso seřízněte tak, aby vznikl větší plát ve tvaru obdélníku. Trochu ho naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete. Maso poklaďte vrstvou bylinek. 

02.

Na lžíci oleje opečte na proužky nakrájené papriky s prolisovanými stroužky česneku. Vychladlou směs rozložte na vrstvu bylinek. Maso zatočte a pevně svažte provázkem. Poprašte hladkou moukou, vložte do pekáčku se zbylým olejem a opečte ze všech stran.

03.

Pak roládu podlejte vývarem a vložte do trouby. Pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem. Hotovou roládu podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Tip

K masu můžete přidat půlhodinku před pečením ještě 500 g míchané kořenové zeleniny.

Související témata:

Načítám