Článek
Chcete mít pečínku nejen chutnou, ale také lákavou na pohled? Svažte ji provázkem do vámi požadovaného tvaru. Postup je stejný jako u masových rolád. A teď náš báječně jednoduchý recept.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 160 °C. Špek nakrájejte na klínky. Do kýty udělejte zářezy a špekem ji prošpikujte. Poté maso nasolte, okmínujte a vložte do vyššího pekáče. Červenou cibuli (můžete použít samozřejmě i bílou) oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a přidejte společně se stroužky česneku k masu.
02.
Pekáč uzavřete a pečte 2 hodiny. Poté kýtu přelijte výpekem a odklopenou dopečte patnáct minut při teplotě zvýšené na 200 °C.
Pečeni na česneku a cibuli si můžete připravit i z hovězí kližky