Hlavní obsah
3,8
(28)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Pečené maso je mimořádně oblíbené: jeho příprava patří mezi nejzdravější a především má nezaměnitelnou chuť. Upečte si vepřovou kýtu úplně jednoduše – s cibulí a česnekem. Takhle upravená se nikdy neomrzí a je neskutečně snadná.

10 min.
Příprava
2 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g špeku
  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 lžičky soli
  • 7 stroužků česneku
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 3 ks červené cibule
Článek

Chcete mít pečínku nejen chutnou, ale také lákavou na pohled? Svažte ji provázkem do vámi požadovaného tvaru. Postup je stejný jako u masových rolád. A teď náš báječně jednoduchý recept.

Postup

01.

Troubu předehřejte na 160 °C. Špek nakrájejte na klínky. Do kýty udělejte zářezy a špekem ji prošpikujte. Poté maso nasolte, okmínujte a vložte do vyššího pekáče. Červenou cibuli (můžete použít samozřejmě i bílou) oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a přidejte společně se stroužky česneku k masu. 

02.

Pekáč uzavřete a pečte 2 hodiny. Poté kýtu přelijte výpekem a odklopenou dopečte patnáct minut při teplotě zvýšené na 200 °C.

Pečeni na česneku a cibuli si můžete připravit i z hovězí kližky

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 009,5 kJ
Bílkoviny206,99 g
Tuky158,95 g
Sacharidy31,75 g
Sůl15,55 g
SAFA71,29 g
Vláknina6,4 g
Cukry13,34 g

Načítám