Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Jarní cibulka perfektně osvěží většinu slaných jídel a skvěle chutná i tepelně upravená: s bílým vínem je k masu prostě nepřekonatelná!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 plátků vepřové panenky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 3 lžíce kaparů
  • 2 lžíce bílého vína
Článek

Postup

01.

Jestli máte čas, panenku alespoň na 2 hodiny naložte do oleje s čerstvě namletým pepřem. Nic se ale nestane, když tento krok vynecháte a panenku s olejem a pepřem jen smícháte.

02.

Cibulku nakrájejte na kolečka, velké kapary přepulte. Na rozpálené pánvi opečte panenku i s olejem, stačí minuta po každé straně. Maso odložte stranou a přikryjte.

03.

Do pánve s výpekem vhoďte cibulku a smažte ji jen chvilku do změknutí, pak přidejte kapary a víno a nechte většinu tekutiny odpařit. Maso na talířích osolte a rozdělte na něj kaparovou směs. Výborně se hodí k pečeným bramborám.

K takto připravené panence se báječně hodí bramborová kaše.

Související témata:

Načítám