Článek
Postup
01.
Tempeh (skvělé je i marinované tofu nebo sýr halloumi), kukuřici, cuketu, papriku a cibuli nebo další zeleninu (předvařené brambory, cherry rajčátka, lilek) pokrájejte na podobně velké kostky a napíchejte na jehly.
02.
Špízy pořádně pokapejte olejem a ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Přidat můžete i oblíbné bylinky, chilli vločky nebo grilovací koření.
03.
Pečte na grilu nebo v troubě z obou stran dozlatova.
04.
Zralé avokádo, bylinky (dala jsem oregano a petržel, ale skvělé jsou i máta a koriandr – prostě cokoli svěžího a zeleného), chilli papričku, limetovou šťávu, česnek, šalotku nebo jarní cibulku a sůl rozmixujte či nadrobno nasekejte na hladký krém a podle potřeby ho zřeďte vodou nebo kvalitním olejem.
Tip: Chimichurri se místo z avokáda tradičně připravuje z olivového oleje, takže ho klidně použijte jako tukový základ.
Tak co myslíte, dá se grilovačka zvládnout i bez masa?