Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky (nebo použijte mrazené) a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě. Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
02.
Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je se špetkou soli do tuhého sněhu. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, malou lžičkou soli a poté promíchejte s připravenou zeleninou. Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k moučné směsi.
PŘIPRAVTE SI DALŠÍ JÍDLA K VELIKONOCŮM:
03.
Přidejte polovinu sýru a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a posypte zbylým sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr můžete nádivku ozdobit čerstvými klíčky, třeba brokolice.
Tip: Sníh klidně opatrně zamíchejte přímo do zeleninové směsi.
Podle chuti můžete do nádivku přidat i čerstvé bylinky, jako je medvědí česnek, kopřivy, petržel nebo třeba pažitku. A jestli vás láká i další velikonoční pečení a tvoření, nezapomeňte se podívat na Televizi Seznam!