Článek
Podle chuti můžete do nádivky přidat i čerstvé bylinky, jako je medvědí česnek, kopřivy, petržel nebo třeba pažitka. Sníh můžete klidně opatrně zamíchat přímo do zeleninové směsi.
Nejlepší velikonoční recepty
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky (nebo použijte mražené) a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě. Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
02.
Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je se špetkou soli do tuhého sněhu. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, malou lžičkou soli a poté promíchejte s připravenou zeleninou. Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k moučné směsi.
03.
Přidejte polovinu sýru a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a posypte zbylým sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr můžete nádivku ozdobit čerstvými klíčky, třeba brokolice.
Vše o Velikonocích
Velikonoce jsou svátky jara, ve věci víry se jedná o nejvýznamnější křesťanský svátek. Každoročně připadají na období měsíců března a dubna, ale jak zjistit termín Velikonoc?
Svatý týden • Velikonoční tradice • Velikonoční recepty • 40denní půst • Masopust • Popeleční středa • Tučný čtvrtek
Velikonoční recepty
Beránek • Mazanec • Jidáše • Nádivka • Vajíčková pomazánka • Recepty z vajec • Boží milosti • Koblihy