Článek
Abych pravdu řekla, nikdy jsem nebyla zrovna fandou velikonoční nádivky. Tak jsem si na ni trochu posvítila a upekla takovou, jakou bych se nebála nabídnout ani extrémně náročným jazýčkům. Zkuste tuhle poctivou verzi také!
Postup:
01.
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zakapejte mlékem a promíchejte.
02.
Špenát (nebo podobné množství mladých kopřiv) spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny.
03.
Cibuli a vařené uzené pokrájejte a opečte na troše másla, sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a stáhněte z ohně.
04.
Vejce prošlehejte se solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vmíchejte nasekanou petržel a jarní cibulku (jestli u vás už roste nebo máte v mrazáku zbytky od loňska, báječný je i medvědí česnek).
05.
Vše nyní přidejte k rohlíkům, pořádně promíchejte a uhlaďte do zapékací misky, koláčové formy nebo pekáčku (15 × 20 cm) a pečte asi 40 minut při 180 °C
Tip: Mám radši nádivku hutnější, ale pro nadýchanější verzi můžete oddělit bílky od žloutků, vyšlehat z nich sníh a opatrně ho vmíchat ke zbytku surovin.
Pečete na Velikonoce nádivku? Vsadím se, že až ochutnáte tuhle, bude u vás na stole i mimo jakékoli svátky!