Hlavní obsah
3,2
(526)

Jestli zrovna nežijete v nějaké neznámé klimatické bublině, asi to ani u vás zatím nebude s bylinkami a kopřivami zrovna žhavé. Ale nezoufejte, skvělou velikonoční nádivku si v klidu upečete i bez nich!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 8 ks rohlíku
  • 200 ml mléka
  • 125 g listového špenátu
  • 2 ks cibule
  • 500 g uzeného masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 6 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 hrst kořenové petržele
  • 2 lžíce tuku
Článek

Abych pravdu řekla, nikdy jsem nebyla zrovna fandou velikonoční nádivky. Tak jsem si na ni trochu posvítila a upekla takovou, jakou bych se nebála nabídnout ani extrémně náročným jazýčkům. Zkuste tuhle poctivou verzi také!

Postup:

01.

Rohlíky nakrájejte na kostičky, zakapejte mlékem a promíchejte.

02.

Špenát (nebo podobné množství mladých kopřiv) spařte vroucí vodou, nechte vychladnout a poté z něj vymačkejte co nejvíce tekutiny.

03.

Cibuli a vařené uzené pokrájejte a opečte na troše másla, sádla nebo oleje dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a stáhněte z ohně.

04.

Vejce prošlehejte se solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vmíchejte nasekanou petržel a jarní cibulku (jestli u vás už roste nebo máte v mrazáku zbytky od loňska, báječný je i medvědí česnek).

05.

Vše nyní přidejte k rohlíkům, pořádně promíchejte a uhlaďte do zapékací misky, koláčové formy nebo pekáčku (15 × 20 cm) a pečte asi 40 minut při 180 °C

Tip: Mám radši nádivku hutnější, ale pro nadýchanější verzi můžete oddělit bílky od žloutků, vyšlehat z nich sníh a opatrně ho vmíchat ke zbytku surovin.

Pečete na Velikonoce nádivku? Vsadím se, že až ochutnáte tuhle, bude u vás na stole i mimo jakékoli svátky!

Načítám