Článek
Asi je zbytečné připomínat, že i ten nejlepší kupovaný mazanec se těžko kdy vyrovná tomu domácímu. Navíc ho můžete přizpůsobit své chuti, dietetickým omezením i nešvarům, jako je rozinková intolerance (je snad něco horšího než osoby, které vyďobávají tyto nebohé bobulky z každého plátku?!). Pusťte se s námi do pečení a provoňte byt těmito sladkými bochánky.
Klasický kynutý mazanec
Vláčný je i třetí den (pokud se ho tedy kdy dožije), voní po másle a rumu a na Velikonoce je prostě skoro povinný: klasický kynutý mazanec.
Bezlepkový bramborový mazanec
Hutnější, ale stále krásně vláčný – přidáním vařených brambor a lněného semínka zajistíte, že vám bude těsto pěkně držet, a přitom můžete (ale nemusíte) použít bezlepkovou mouku. Bezlepkový mazanec do každé rodiny!
Rychlý tvarohový mazanec bez kynutí
Vypadá jako kynutý, ale není kynutý! Tvaroh v kombinaci s kypřicím práškem zajistí parádně vláčné těsto, které od kynutého rozeznají jen opravdu zkušené jazýčky. Nekynutý mazanec ocení každý, kdo chce v kuchyni strávit maximálně 15 minut, ale přitom se tvářit, že pekl celý večer.
Jaký je váš nejoblíbenější mazanec? Prozraďte recept i ostatním!