Článek
Postup
01.
Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte na tenké proužky pokrájenou velkou cibuli a papriky a asi 10 minut restujte. Vmíchejte česnek, římský kmín a mletou papriku a nechte pár vteřin rozvonět.
02.
Do pánve přidejte protlak a rajčata. Plechovku od rajčat ještě vypláchněte vodou a omáčku zřeďte. Osolte a přiveďte k varu.
03.
Do směsi udělejte čtyři důlky, do každého rozklepněte vajíčko, osolte a opepřete a na mírném plameni zahřívejte, až bílek zatuhne. Můžete posypat trochou sýra.
04.
Podávejte jen tak, s čerstvým koriandrem a proužky červené cibule nebo třeba s plátkem domácího semínkového chleba.
Připravte si celé blízkovýchodní menu: křupavý domácí falafel a cizrnový hummus se spolu se šakšukou hodí na sytou večeři i třeba parádní brunch.