Článek
Postup
01.
Bezpeckový meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a na směs rozdrobte sýr. Dobrý bude čerstvý kravský, ale k melounu a mátě se perfektně hodí i feta nebo balkán, jen pak pozor na dosolování.
02.
Osolte, opepřete a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř uhlaďte tatarák a vyklopte vnitřek na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a uzenými chilli vlákny (koupíte v obchodech s kořením). Podávejte s opečenými toasty.
Tip: Tatarák připravujte až těsně před podáváním, aby zelenina se solí nepustila šťávu. Mátu můžete nasekat a přimíchat do směsi, aby se lépe propojily chutě, a chilli můžete samozřejmě použít i v jiné formě.
Raději bez melounu? Připravte si lososový tatarák, klasický hovězí tatarský biftek nebo vegetariánský lilkový tatarák.