Článek
Postup
01.
Oloupanou řepu nastrouhejte najemno. Pokud máte kuchyňského robota, neváhejte ho použít, jinak doporučuji použít rukavice, protože hrozně barví. Vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny.
02.
Přidejte jemné vločky (nebo lehce pomixované klasické vločky), na jemno nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, sůl, tymián nebo rozmarýn a vejce a pořádně propracujte.
03.
Směs nechte minimálně hodinu nabobtnat, díky tomu vám budou placičky hezky držet. Já ji většinou připravuji i den předem.
04.
Rukama pak vytvarujte 4 karbanátky, které pozvolna z obou stran smažte na dostatečném množství oleje.
05.
Z burgerů nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk a podávejte spolu s domácími houskami (pro černou barvu do těsta přidejte aktivní uhlí), salátem, cibulovou marmeládou a sýrem. Nejlepší jsou s camembertem nebo nivou.
Z řepy si na podzim připravte i hustou polévku s červeným vínem, zdravější a extra vláčný koláč, klasický boršč nebo semínkové řepné karbanátky.