Hlavní obsah
2,8
(105)

S řepnými burgery to je pořád dokola: zarytý masožravec si ťuká na čelo, že to mu teda rozhodně chutnat nebude. Následně burger okoštuje a nadšen ho úplně celý zkonzumuje přímo před očima nešťastného vegetariána. Nevěříte? Zkuste tuto jednoduchou dobrotu a uvidíte celé představení na vlastní oči!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na burgery
  • 2 ks červené řepy
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 3 ks vejce
  • 50 ml oleje
K podávání
  • 4 ks bulek
  • 1/2 ks hlávkového salátu
  • 1 ks cibule
  • 100 g plísňového sýru
Článek

Postup

01.

Oloupanou řepu nastrouhejte najemno. Pokud máte kuchyňského robota, neváhejte ho použít, jinak doporučuji použít rukavice, protože hrozně barví. Vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny.

02.

Přidejte jemné vločky (nebo lehce pomixované klasické vločky), na jemno nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, sůl, tymián nebo rozmarýn a vejce a pořádně propracujte.

03.

Směs nechte minimálně hodinu nabobtnat, díky tomu vám budou placičky hezky držet. Já ji většinou připravuji i den předem.

04.

Rukama pak vytvarujte 4 karbanátky, které pozvolna z obou stran smažte na dostatečném množství oleje.

05.

Z burgerů nechte na papírové utěrce okapat přebytečný tuk a podávejte spolu s domácími houskami (pro černou barvu do těsta přidejte aktivní uhlí), salátem, cibulovou marmeládou a sýrem. Nejlepší jsou s camembertem nebo nivou.

Načítám