Hlavní obsah
4,0
(21)
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Milujete burgery, ale hlídáte si štíhlou linii? Zkuste naši zdravější verzi, ze které nebudete mít žádné výčitky! Tyhle lahodné burgery jsou vhodné i pro vegetariány. Věříme však, že s nimi uspokojí své chuťové buňky i masožravci.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 1 hrnek quinoy
  • 420 g černých fazolí
  • 1 hrnek kukuřice
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 70 g rajčatové passaty
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce dýňových semen
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
Článek

Postup

01.

Quinou povařte asi deset minut. 

02.

Všechny ingredience smíchejte, rozmixujte a z těsta vytvarujte kulaté, asi centimetr vysoké plátky. 

03.

Burgery pečte v troubě asi 15 minut. Podávejte s celozrnnou bulkou, domácí zálivkou a čerstvou zeleninou dle chuti. 

Také ujíždíte na burgerech?

Související témata:

Načítám