Článek
Postup
01.
V osolené vodě uvařte červenou čočku doměkka. Vaří se opravdu rychle, cca za 5 minut by měla být hotová. Zároveň si lehce předvařte i mraženou zeleninovou směs.
02.
Uvařenou čočku slijte a rozmixujte společně s vejci, sušeným česnekem, pepřem, solí a sušenou majoránkou.
03.
K rozmixované čočkové směsi přidejte lehce předvařenou směs zeleniny a promíchejte.
04.
Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček vlijte těsto a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte cca 30 minut.
05.
Lehce vychladlou čočkovou sekanou vyjměte z formy a nakrájejte na plátky, které můžete dozdobit ještě nasekanou jarní cibulkou případně chilli papričkou. Čočkovou sekanou můžete podávat jak za tepla, tak je i za studena.
Vyzkoušejte další skvělé bezmasé recepty, třeba veganský burger nebo rychlé žampionové rizoto.