Hlavní obsah
3,0
(68)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Oblíbenou sekanou lze připravit i bez tradičního mletého masa. Vyzkoušejte náš jednoduchý a zdravý recept z červené čočky, který ocení nejen vegetariáni.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček 22 × 8 cm
Budete potřebovat
  • 100 g červené čočky
  • 3 ks vejce
  • 1 balení mražené zeleninové směsi
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 kousek másla
  • 2 lžíce strouhanky
Na ozdobu
  • 1 hrst jarní cibulky
  • 2 ks chilli papričky
Článek

Postup

01.

V osolené vodě uvařte červenou čočku doměkka. Vaří se opravdu rychle, cca za 5 minut by měla být hotová. Zároveň si lehce předvařte i mraženou zeleninovou směs.

02.

Uvařenou čočku slijte a rozmixujte společně s vejci, sušeným česnekem, pepřem, solí a sušenou majoránkou.

03.

K rozmixované čočkové směsi přidejte lehce předvařenou směs zeleniny a promíchejte.

04.

Do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček vlijte těsto a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte cca 30 minut.

05.

Lehce vychladlou čočkovou sekanou vyjměte z formy a nakrájejte na plátky, které můžete dozdobit ještě nasekanou jarní cibulkou případně chilli papričkou. Čočkovou sekanou můžete podávat jak za tepla, tak je i za studena.

Vyzkoušejte další skvělé bezmasé recepty, třeba veganský burger nebo rychlé žampionové rizoto.

Načítám