Článek
Postup
01.
Seitan (= pšeničná bílkovina, alternativa masa, kterou koupíte ve zdravých výživách nebo rostlinných koutcích supermarketů) pokrájejte na nudličky a zprudka orestujte na troše oleje dokřupava. Víte, že seitan, tofu i sójové maso mají víc bílkovin než vejce?
ZKUSTE DALŠÍ ZAJÍMAVÉ RECEPTY
02.
Vyndejte z pánve, přilijte trochu oleje a nechte na něm asi půl minuty rozvonět nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a čerstvé či sušené chilli dle chuti. Zasypejte cukrem a počkejte, až se rozpustí.
03.
Přidejte sójovou omáčku, vodu a škrob (nejlepší je škrob v sójovce rozmíchat předem) a pět minut povařte do zhoustnutí. Vmíchejte seitan a prohřejte.
04.
Podávejte s jasmínovou rýží a posypané jarní cibulkou a sezamem.
BEZMASÁ JÍDLA ROZHODNĚ NEJSOU NUDNÁ
Tip
Do směsi můžete přidat i zeleninu (cibule, mrkev, brokolice, celer, paprika, pórek, lusky...). Jednoduše ji také orestujte a až poté přidejte česnek, zázvor a další ingredience.
Lákají vás podobné recepty? Výborné je křupavé tofu s teriyaki omáčkou a perfektní dietní výpečky ze sójového masa. Anebo zkuste výtečný segedín bez masa.