Článek
Postup
01.
Hrnek (cca 250 ml) červené čočky zalijte dvěma hrnky vody a nechte odstát 3 hodiny (čočku můžete nechat odstát i přes noc).
02.
Odstátou čočku rozmixujte i s vodou do hladka. Směs poté dosolte.
03.
Na suchou rozpálenou pánev pomocí naběračky nalijte postupně část čočkovou směs a tvořte placky neboli tortilly. Množství vyjde na 5 až 6 tortill.
04.
Každou tortillu opékejte na pánvi na mírném plameni cca 5 minut pod poklicí. Poté tortillu obraťte a znovu opékejte i z druhé strany cca 3 minuty.
05.
Tortilly jsou skvělé třeba jako příloha ke kari (zkuste například cizrnové kari se špenátem nebo thajské červené kari s kuřecím masem), můžete si je jednoduše natřít lučinou, přidat šunku a zeleninu a vzít si je jako chutnou svačinu do práce nebo do školy.
Vyzkoušejte i naše další recepty na domácí placky třeba bramborovou tortillu nebo domácí pita chléb.