Článek
Postup
01.
Sterilovanou cizrnu propláchnete a následně rozmixujete.
02.
Cizrnovou hmotu smíchejte s nastrouhanou uvařenou řepou, cibulí nakrájenou nadrobno, lžící lněného semínka, utřeným česnekem, olejem a ovesnou moukou. Směs zpracujte a dochuťte solí a pepřem.
03.
Směs nechejte následně alespoň 5 minut odležet v lednici. Poté ze směsi vytvarujte burgery – 2 větší nebo 3 menší placičky.
04.
Řepové burgery pečte na pečicím papíru v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 15 až 20 minut.
05.
Mezitím smíchejte sójovou omáčku, uzené papriky, chilli, sušený česnek, javorový sirup a olej. Suchý rýžový papír nastříhejte na plátky, které následně potřete marinádou.
06.
Marinované rýžové plátky pečte společně s burgery cca 5 minut.

Foto: Viktorie Hrazdílková
07.
Před servírováním burgery zkompletujete. Housky pomažte kečupem a veganskou majonézou, přidejte řepové burgery, na které dejte mírně rozpustit plátek veganského sýru, přidejte na plátky nakrájené papriky, na kolečka nakrájená rajčata a listy čerstvého špenátu. Navrch dejte veganskou slaninu.
Vyzkoušejte naše další verze zeleninových burgerů třeba s hráškem a cuketou nebo burgery s kukuřicí.