Článek
Postup
01.
Slaninu pokrájejte na proužky a ve velké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým dnem nechte nasucho dokřupava vypražit. Děrovanou lžící vyndejte stranou.
02.
Na výpeku nechte pár minut zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli a chilli vločky.
03.
Mezitím rozčtvrťte menší hlávku zelí, vykrojte košťály a pokrájejte na kousky o velikosti sousta. Přidejte k cibuli, osolte a podlijte půl hrnkem vody.
04.
Za občasného míchání bez pokličky asi 15 minut vařte, až se voda odpaří, a zelí změkne. Poté dalších několik minut restujte, aby se zelí hezky opeklo a lehce zkaramelizovalo. Vmíchejte papriku, protlak, kmín a čerstvě mletý pepř, slaninu a nechte chvilku rozvonět. Ochutnejte, případně dosolte a můžete podávat.
Tip
Spolu s kořením přidejte nasekaný česnek. Pokud se nevyhýbáte sacharidům, vmíchejte i uvařené brambory.
Zbylo vám zelí? Upečte z něj japonské zelné palačinky okonomiyaki.