Článek
Postup
01.
Nejprve do pánve nalijte vejce a vařečkou ho rozmíchejte tak, že se mírně rozšlehá. Přidejte kuřecí maso rozkrájené na kousky a krátce ho opečte ze všech stran, aby se zatáhlo. Pak přidejte thajské rýžové nudle a klidně je v pánvi trochu proházejte. Musí se to restovat a změknout, což trvá asi minutu. Pokud si na nich chcete pochutnat, je lepší je před vařením na chvíli ponořit do trochy vlažné vody. Ale nepředvařují se!
02.
Pak následuje mrkev a pórek, které jste předem nakrájeli na tenké nudličky. Doplňte cukr, nechte ho krátce zapracovat, a přihoďte i sójové klíčky. Následují Pad Thai omáčka, rybí omáčka, ústřicová omáčka a česnek i sójovou omáčku. Opět stačí asi dvě minuty opékat a můžete finišovat!
03.
Nudle naservírujte do hlubokých talířů, přidejte hromádky sekaných arašídů, sušeného chilli, měsíček limetky, lístky koriandru a můžete se pustit do boje. S hůlkami!