Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte pilaf. Na rozpáleném oleji krátce opečte rozkrojenou šalotku se skořicí, hřebíčkem, badyánem a bobkovým listem.

A spolu s kořením krátce opečteFoto: Eva Malúšová
02.
Přisypte rýži a pečlivě promíchejte.

Přidejte rýžiFoto: Eva Malúšová
03.
Zalijte vývarem nebo vodou (v tom případě i osolte), teplotu stáhněte na minimum a duste asi 20 minut. Rýži průběžně kontrolujte, aby se nepřipálila.

Zalejte vodou nebo vývarem a povařte do změknutíFoto: Eva Malúšová
04.
Mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, česnek a zázvor a nechte zesklovatět na oleji. Vmíchejte nasekaný koriandr a cizrnu a po chvilce i sekaná rajčata a všechno koření. Jakmile směs zhoustne, dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Mezitím si nakrájejte cibulku, česnek, zázvor a koriandrFoto: Eva Malúšová
05.
Podávejte s rýžovým pilafem, posypané plátky mandlí a nasekaným koriandrem.

Jakmile jídlo zhoustne, dochuťte citronovou šťávouFoto: Eva Malúšová