Hlavní obsah
3,4
(17)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vydáme se za vůněmi Asie. Tentokrát tipem na kari s rýžovým pilafem, které máte do půl hodiny na stole. Protože dobrá a přitom rychlá jídla jsou ta nejlepší!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Cizrnové kari
  • 1 ks limetky
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 plechovka cizrny
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks červené cibule
Pilaf
  • 1 ks šalotky
  • 1 rulička skořice
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 2 listy bobkového listu
  • 100 g rýže basmati
  • 200 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce oleje
K podávání
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte pilaf. Na rozpáleném oleji krátce opečte rozkrojenou šalotku se skořicí, hřebíčkem, badyánem a bobkovým listem.

Foto: Eva Malúšová

A spolu s kořením krátce opečteFoto: Eva Malúšová

02.

Přisypte rýži a pečlivě promíchejte.

Foto: Eva Malúšová

Přidejte rýžiFoto: Eva Malúšová

03.

Zalijte vývarem nebo vodou (v tom případě i osolte), teplotu stáhněte na minimum a duste asi 20 minut. Rýži průběžně kontrolujte, aby se nepřipálila.

Foto: Eva Malúšová

Zalejte vodou nebo vývarem a povařte do změknutíFoto: Eva Malúšová

04.

Mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, česnek a zázvor a nechte zesklovatět na oleji. Vmíchejte nasekaný koriandr a cizrnu a po chvilce i sekaná rajčata a všechno koření. Jakmile směs zhoustne, dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Foto: Eva Malúšová

Mezitím si nakrájejte cibulku, česnek, zázvor a koriandrFoto: Eva Malúšová

05.

Podávejte s rýžovým pilafem, posypané plátky mandlí a nasekaným koriandrem.

Foto: Eva Malúšová

Jakmile jídlo zhoustne, dochuťte citronovou šťávouFoto: Eva Malúšová

Související témata:

Načítám