Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 220 stupňů Celsia a můžete se vrhnout do díla. Je to opravdu snadné! Droždí rozmíchejte ve 200 ml vlažné vody (teplota okolo 30 stupňů) a promíchejte ho s moukou. Těsto propracujte rukama, poté ho posypte zlehka moukou, přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
02.
Vykynuté těsto vyklopte na vál a rukama ho ještě promačkejte. Vytvořte pak plát těsta vysoký asi 1 cm. Pokapejte ho olejem, posypte lístečky rozmarýnu, osolte a vše konečky prstů vmasírujte do těsta. Pak ještě vypeckujte olivy a zapíchejte je do těsta.
03.
Focacciu přesuňte na plech, který jste potřeli olivovým olejem, a v troubě ji pečte asi 10 minut. Když vychladne, poklaďte ji voňavým prosciuttem a podávejte.