Hlavní obsah
3,2
(24)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Recept na klasickou verzi leča zná snad každý, ale co zkusit změnu? Tohle jídlo chutná i s ředkvičkami!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 svazky ředkviček
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 1 lžička soli
  • 4 ks vejce
  • 1 ks salátové okurky
  • 4 ks rajčat
  • 3 ks paprik
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Ředkvičky nakrájejte na měsíčky a nechte je zlehka osmahnout na másle.

02.

Přidejte na plátky pokrájený česnek a počkejte, až vše kolem ovoní.

03.

Pokračujte s paprikami na kostičky, kousky rajčat a pokrájenou salátovou okurkou.

04.

Osolte, opepřete, zeleninu prohřejte a vmíchejte rozkvedlaná vejce. Minutu míchejte, stáhněte z plotny, posypte pažitkou (nebo jarní cibulkou) a podávejte.

Pokud si pěstujete vlastní ředkvičky na zahrádce či balkonu, koukněte na našich 5 triků, jak letos sklízet tu nejlepší úrodu.

Související témata:

Načítám