Článek
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Připravte si všechny ingredience – rybí maso zbavte kůže a kostí, zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky.
02.
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, pórek, mrkev, celer a jemně nasekaný česnek. Restujte asi 10 minut doměkka. Přidejte sterilovaná rajčata a protlak a promíchejte, Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol. Nakonec vmíchejte koření a petržel. Podlijte vývarem a vařte asi 20 minut. Nakonec přidejte kousky ryby, osolte a vařte dalších 10 minut. Vyndejte badyán a rozmixujte dohladka.
03.
Polévku zahustěte 100 ml smetany. Zbylých 100 ml vyšlehejte do polotuha. Polévku servírujte horkou ozdobenou lžící vyšlehané smetany.
Náš tip
Polévku můžete dochutit citronovou šťávou a ozdobit trochou čerstvého kopru, aby měla větší říz.
A jakou polévku na Štědrý den vaříte vy?