Článek
Recepty na nejlepší cukroví
Postup
01.
Rybí hlavy očistěte, zbavte žáber (jinak vám polévka zhořkne) a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Hlavy vložte do studené osolené vody, uvařte a ihned je prudce zchlaďte. Rybí vnitřnosti propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě zvlášť a rovněž je prudce zchlaďte.
02.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, osolte ji a rozšlehejte s chladným rybím vývarem. Přidejte očištěnou, na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, hrášek a vše zalijte vroucím vývarem.
03.
Do vařící polévky vsypte krupici a uvařte ji. Před koncem ještě přidejte pokrájené rybí vnitřnosti a maso obrané z rybích hlav. Polévku nakonec zjemněte smetanou, dokořeňte muškátovým květem, zázvorem a bílým pepřem a ještě asi 5 minut povařte. Polévka se podává s osmahnutou žemlí a posypaná petrželkou.
A jakou vánoční polévku máte nejraději vy?