Hlavní obsah
4,5
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Receptů na vanilkové rohlíčky existuje hodně! Který je ten nejlepší? Těžko říct, ale všichni máme nějaký ten svůj. Tohle je naše verze vánoční klasiky.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Těsto
  • 240 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g sádla
  • 70 g cukru moučka
  • 110 g ořechů
  • 2 ks žloutků
Na obalení
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 hrnek cukru moučka
Článek

Postup

01.

Nechte si povolit máslo a sádlo, všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte z nich hladké těsto. To nechte zhruba hodinu až dvě odpočinout a můžete se pustit do tvarování.

02.

Z těsta vyválejte tenkého hada a rozkrájejte ho na stejně dlouhé nudličky. Abyste měla všechny stejně velké, můžete použít vhodné vykrajovátko.

03.

Plech potřete včelím voskem, jednotlivé kousky klaďte vedle sebe a vždy z něj kolem prstu ohněte krásně uzavřený rohlíček. Rohlíčky ještě horké obalte v cukru a nechte je odležet, aby navlhly a změkly.

Pokud si stále nevíte rady, vyzkoušejte tyhle fígle.

Energetická hodnota celkem - 2 plechy
Energie17 301,8 kJ
Bílkoviny49,9 g
Tuky259 g
Sacharidy394,27 g
Sůl0,1 g
SAFA94,37 g
Vláknina14,02 g
Cukry213,36 g
Související témata:

Načítám