Článek
Postup
01.
Na přípravu si vyhraďte dva dny – výroba začíná krémem. Želatinu namočte do vody. Mezitím zahřejte smetanu s cukrem a připravte si infuzi s vanilkou. Horkou směs nalijte na želatinu a mascarpone. Promíchejte. Přidejte smetanu a dejte do druhého dne odležet.
02.
Druhý den si připravte pusinky. Bílky a krupicový cukr zahřejte na 70 stupňů. Přendejte do mixéru a vyšlehejte do studena. Poté do směsi zlehka zašlehejte prosátý moučkový cukr. Směs nastříkejte na plech s formičkami (běžně se prodávají v obchodech s kuchyňskými potřebami) a sušte při teplotě 70 stupňů asi dvě a půl hodiny.
03.
Směs na krém, která přes noc odpočívala, vyšlehejte.
04.
Pusinky můžete naplnit malinami. Pak na ně nastříkejte krém a ozdobte čokoládovými hvězdičkami a malinami.
Máte rádi pusinky, nebo jsou na vás moc sladké? Chcete-li vědět, jak tenhle recept vypadá v podání profesionální cukrářky, podívejte se na video zde.