Článek
Postup:
01.
Máslo nechte v teplé místnosti změknout, rozkrájejte ho a přidejte k mletým ořechům, moučkovému cukru, rumu a kakau. Vypracujte rukama pevnou hmotu.
02.
Marcipán rozdělte na 20 částí a každou v dlaních rozválejte na válečky.
03.
Každý z válečků zabalte do kakaové hmoty, šišky pokládejte na talíř, který pak celý dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
04.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s olejem, studené válečky v ní namáčejte, obalujte v mandlích a skládejte na prkénko s pečicím papírem.
05.
Cukroví jen nechte ztuhnout, a je to!
Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.
A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévku a smaženého kapra s bramborovým salátem?