Článek
Postup
01.
Sušenky rozemelte nebo rozdrťte a zalejte rozpuštěným máslem. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a sušenky do ní vtlačte: pokryjte celé dno i část okrajů do výšky. Troubu rozehřejte na 170 stupňů.
02.
Do mísy nasypte cukr, přidejte vanilkový extrakt, cream cheese, škrob, vejce i smetanu a ručním mixérem krém promíchejte, určitě by vám to nemělo trvat méně než 5 minut. Náplň nalejte do dortové formy a cheesecake dejte péct na 55 minut.
03.
Poté troubu vypněte, neotevírejte a nechte ho ještě 2 hodiny dojít. Pak až ho přesuňte na linku a nechte zcela zchladnout. Před podáváním nasypte do hrnce brusinky, zalejte je vodou, zasypte cukrem a asi 10 minut povařte. Podávejte společně s kouskem dortu.
Nepečený cheesecake můžete připravit i do skleničky.