Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vánoční dezert, který předčí i veškeré podávané cukroví? Naservírujte rodině jemný cheesecake s brusinkami!

20 min.
Příprava
1 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Těsto
  • 130 g karamelových sušenek
  • 100 g másla
Náplň
  • 200 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 750 g čerstvého krémového sýru
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 ks vejce
  • 300 ml 40% smetany ke šlehání
Na ozdobu
  • 200 g čerstvých brusinek
  • 4 lžíce vody
  • 4 lžíce cukru krupice
Článek

Postup

01.

Sušenky rozemelte nebo rozdrťte a zalejte rozpuštěným máslem. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a sušenky do ní vtlačte: pokryjte celé dno i část okrajů do výšky. Troubu rozehřejte na 170 stupňů.

02.

Do mísy nasypte cukr, přidejte vanilkový extrakt, cream cheese, škrob, vejce i smetanu a ručním mixérem krém promíchejte, určitě by vám to nemělo trvat méně než 5 minut. Náplň nalejte do dortové formy a cheesecake dejte péct na 55 minut.

03.

Poté troubu vypněte, neotevírejte a nechte ho ještě 2 hodiny dojít. Pak až ho přesuňte na linku a nechte zcela zchladnout. Před podáváním nasypte do hrnce brusinky, zalejte je vodou, zasypte cukrem a asi 10 minut povařte. Podávejte společně s kouskem dortu.

Nepečený cheesecake můžete připravit i do skleničky.

Související témata:

Načítám