Článek
Každý máme ve svém okolí někoho, pro koho je vaření opravdová vášeň. Podpořte své blízké ve vytváření kulinářských kouzel. Nezáleží na tom, zda jsou teprve na začátku své cesty mezi hrníčky a lžícemi, nebo se řadí mezi zkušené mistry kulinářského umění, vždy existuje kuchařka, která je osloví.
Jak vaříme U Matěje
Jan Punčochář
První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře představuje recepty z jeho restaurace U Matěje, kterou najdete na pražské Hanspaulce. Zde spolu se svým týmem představuje tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni a vytváří autentickou atmosféru pravé české hospody. Kuchařské poklady v knize odrážejí sezonní menu restaurace U Matěje od polévek a předkrmů přes hlavní chody až po dezerty z čerstvých surovin. Nechybí tipy samotného šéfkuchaře.
Pečeme nebesky
Veronika Beskydiarová
Veronika Beskydiarová alias Besky vydala svou druhou kuchařku a věnuje se v ní tomu, co miluje nejvíc – sladkému. Knihu rozdělila do tří částí. První kapitolu nazvala Jednoduché nebeské pečení a přesvědčí vás v ní, že péct může každý. Druhá část s názvem Duely srovnává na první pohled podobné recepty, jako jsou makronky a laskonky. Závěrečná kapitola se jmenuje Dorty a uspokojí každého nadšence těchto delikates.
100 skvělých domácích receptů
David Vonášek
Na trhu je už třetí díl ze série bestsellerů „100 skvělých domácích receptů“. Tato kuchařka je zaměřena na všechny, kteří upřednostňují snadné domácí vaření z běžně dostupných surovin. Detailní postup u receptů vám zaručí skvělý výsledek, ale kdybyste si přeci jen nebyli jisti, podívat se můžete i na Instagram @davidvkuchyni. Zde najdete videa a mnoho další inspirace i kuchařských vychytávek.
Zlatá klasika
Zděněk Pohlreich
Zlatá klasika od Zdeňka Pohlreicha přináší recepty na pokrmy, které si u nás získaly srdce gurmánů a jsou považovány za neodmyslitelnou součást české kuchyně. Najdete zde nejen to nejlepší z české tradice, ale také klasické recepty, které jsme si s nadšením přivezli z cest do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie a Ameriky a začlenili je do našeho kulinářského umění.
BioAbecedář
Hanka Zemanová
BioAbecedář představuje encyklopedii zdravých surovin, která není pouze zdrojem informací, ale poskytuje také praktické rady pro nakupování a vaření. Nabízí ucelený pohled na potraviny, jako jsou pohanka, jáhly, kroupy, semínka, špaldová nebo bezlepková mouka. Díky této encyklopedii nejen objevíte nové suroviny, ale také dostanete tipy, jak je začlenit do svého jídelníčku a podpořit tak své zdraví.
Sváteční - spolehlivé recepty, rady a postupy
Roman Vaněk, Jana Vaňková
Tato nová kuchařka je užitečným průvodcem zaměřeným na pohoštění v českých a moravských domácnostech. Kniha je obohacená o více než 180 inspirativních fotografií a ilustrací a nabízí přes 130 chutných receptů. Postupy jsou napsány jednoduchým jazykem, aby byly srozumitelné pro každého. Bonusem jsou odpovědi na nejčastější kulinární otázky, například jak uvařit dokonalá vejce natvrdo?
Bářina kuchařka pro mámy a táty
Bára Nosková Mosorjaková
Pokud neustále tápete, co připravovat dětem k obědu, nebo vás už omrzelo věčné dojídání jejich jídel a toužíte po nové inspiraci, případně hledáte šikovné rady na efektivní organizaci domácího vaření, tato kuchařka je pro vás ideálním řešením. Nabízí bohatý výběr skvělých receptů, které potěší nejen dětské chuťové pohárky, ale zároveň osloví i rodiče.
Čím ještě potěšíte milovníka dobrého jídla? Přeci jedlým dárkem. Zde si vyberete hned z 35 tipů na sladké maličkosti.