Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čekáte návštěvu a rádi byste připravili nějakou dobrotu k zakousnutí? Máme pro vás skvělý tip na vanilkovou bábovku s náplní. Vyzkoušejte ji a nebudete litovat!

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
  • 6 ks vejce
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 250 g lískooříškové pomazánky
  • 1 hrst čerstvých jahod
Na formu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 °C. Vajíčka a cukry vymíchejte do nadýchané hladké pěny. Postupně vsypte procezenou mouku a prášek do pečiva a nakonec vlejte olej a teplé mléko. Vše důkladně promíchejte.

02.

Půlku těsta nalijte do vymazané a vysypané formy, pak rovnoměrně nalijte změklou pomazánku a vlijte zbytek těsta. Těsto je dost tekuté, takže bábovku dejte péct hned, jak nalijete těsto, aby všechna pomazánka neprotekla na dno formy. Pečte asi 50 minut. Podávejte s čerstvými jahodami nebo jiným ovocem.

Jen slyšíte vanilka a už se vám sbíhají sliny? Pak zkuste tyto další tři vanilkové dobroty.

Související témata:

Načítám