Článek
Postup
01.
Mléko s máslem rozpusťte a vmíchejte droždí a cukr.
02.
K této směsi přidejte mouku, sůl, vejce, skořici a cukr a rukama nebo v robotu s hnětacími háky asi 5 minut propracovávejte ve hladké nelepivé těsto.
03.
Přikryjte utěrkou a nechte ho asi 15 minut na teplém místě lehce vykynout.
04.
Těsto rozválejte na asi 1 cm tlustý čtverec, potřete tenkou vrstvou džemu a z obou stran srolujte tak, aby se ruličky uprostřed potkaly. Ostrým nožem krájejte na 2 cm plátky, prostředek zmáčkněte prsty do špičky srdíčka a v asi centimetrové vzdálenosti je klaďte do máslem vymazané formy. Já použila jednu malou a jednu větší kulatou, ale stejně dobře poslouží i plech.
05.
Rolky nechte ještě asi 15 minut kynout, než se vyhřeje trouba na 180 °C a pak je asi 20 minut pečte. Dejte pozor, abyste je nepřepekli.
06.
Rolky jsou nejlepší ještě teplé, ale jestli je chcete na snídani a nevidíte se zrovna o hodinu dřív na nohou, stačí je jen na pár minut dát do teplé trouby ohřát. Podávejte s polevou z čerstvého krémového sýra (Cream Cheese, Matylda, Philadelphia) a moučkového cukru.
Tip: Uvedené množství vystačí na asi 14 rolek, takže pokud pečete jen pro dva, podělte suroviny dvěma a z vajíčka použijte jen žloutek.