Článek
Postup
01.
Mouku smíchejte se solí, sušeným droždím, cukrem a vejci. Směs zpracujte nejlépe rukama a poté přidejte vlažnou vodu a těsto zpracovávejte dalších 8 minut.
02.
Po 8 minutách přidejte máslo pokojové teploty a důkladně hněťte dalších 5 minut. Snažte se těsto zpracovávat tak, abyste do něj dostali co nejvíce vzduchu.
03.
Vypracované těsto dejte do lehce máslem vymazané mísy, zakryjte utěrkou a nechejte kynout 2 hodiny.
04.
Po 2 hodinách těsto rozdělte na 24 částí, ze kterých vytvarujte donuty tak, že uděláte koblížky a vykrajovátkem v nich vytvoříte díry. Nechejte je ještě 20 minut nakynout pod utěrkou.
05.
Donuty smažte v oleji rozpáleném na 175 °C asi dvě a půl minuty z každé strany. Po usmažení je dejte na papírové utěrky, abyste odsáli přebytečný tuk.
06.
Zdobte nejlépe bílou čokoládou, kterou jste si rozpustili ve vodní lázni spolu s kokosovým olejem. Donuty namočené v bílé čokoládě posypejte ještě mrazem sušenými jahodami a poté čokoládou nechte ztuhnout.
Vyzkoušejte naše další valentýnské speciality, třeba cupcakes speciálně pro muže s pivem a slaninou nebo třeba valentýnský drink.