Článek
Postup
01.
Omyjte játra a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli nasekejte najemno. Takhle připravené suroviny dejte na malou chvíli stranou a udělejte čtyři větší nebo pár menších bramboráků.
02.
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Slijte přebytečnou vodu, přidejte vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a rozmíchejte.
03.
Na pánvi rozehřejte sádlo na smažení bramboráků, vlijte těsto a rozetřete ho lžící na tenkou placku. Když bramborák zpevní a zezlátne, otočte ho a osmažte i z druhé strany. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce.
04.
Zatímco se smaží bramboráky, dokončete játra. V druhé pánvi rozehřejte lžičku sádla a zpěňte na ní cibulku. Přidejte játra a kmín a asi deset minut je opékejte, až jsou uvnitř hotová a voda, kterou pustila, se vyvaří.
05.
V hrníčku rozkvedlejte vejce se solí. Vlijte na játra a krátkou chvíli ještě míchejte na plotně, až vajíčka ztuhnou a obalí játrovou směs.
06.
Na bramboráky rozdělte játra, posypte čerstvou petrželkou a ihned podávejte.
Znáte tradiční škračky, nebo je to pro vás novinka?